psychosociale therapie

 

Wat houdt het in?

 Therapie is er voor iedereen die graag zichzelf verder wil verkennen en toe wil werken naar veranderingen. Dit kan gaan over gebieden waarin je onvoldoende veerkracht of steun ervaart, maar kunnen ook levensvragen of andere onderzoekende vragen bevatten. De psychosociale insteek betekent dat de therapie niet vanuit één bepaalde stroming wordt aangeboden, maar juist een brede benadering hanteert. Hierdoor zijn de gesprekstherapie en mogelijke interventies geheel op jou afgestemd. Samen blijven we de hulpvraag voor ogen houden en stellen we waar nodig bij. We werken toe naar het (her)vinden van je eigen kracht en het kunnen zetten van vervolgstappen.  

Invulling

Het proces verloopt voornamelijk middels gesprekstherapie. Daarnaast gebruik ik verschillende methoden die aansluiten op jouw doel en begeleidingswensen. Mogelijke methoden zijn onder andere: opstellingenwerk, stoelenwerk en empty chair, focusing, EFT (Emotionally Focused Therapy), ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Narratief werken, interventies uit de cognitieve gedragstherapie, psycho-educatie (denk bv. aan stresssystemen, hechting en emotieregulatie). 

 

Digitaal consult

Het is mogelijk om de consulten digitaal te houden. Hierbij werk ik met het programma Whereby. Nadat we een digitaal consult afgesproken hebben, stuur ik de link naar de online ruimte waarin we elkaar ontmoeten. 

Pijlers in de therapie

Zelfonderzoek

Afstellen op binnen- en buitenwereld

Groei en nieuwe mogelijkheden

Integreren

Herstel van verbinding;
psychisch, fysiek, 
relationeel en globaal

Nuance vinden in perspectieven

Gegevens: S.C. van der Spek

Lidmaatschappen: NFG, RBCZ

KVK nummer: 86671979

NFG lid nummer: 9606

 

IBAN nummer: NL11 ASNB 8821 1868 81

AGB praktijk: 90091271

AGB therapeut: 90114126

RBCZ registratie: 000

 

0613391834

mail@sannevanderspek.nl

adres- en praktijkgegevens